Työasema-asennukset/Authorized user (aiemmin single user ja site license)

 1. Kirjaudu koneellesi lokaalina järjestelmänvalvojana
 2. Käynnistä License Authorization Wizard:

 

 •  (Windows 7/8/10) Käynnistä ► Kaikki Ohjelmat ► IBM ►IBM SPSS Statistics
  Klikkaa oikealla hiirinäpäimellä
  IBM SPSS Statistics 24 License Authorization Wizard.

ja valitse Aja järjestelmävalvojana

 

 • (Mac) Finder ► Applications ► IBM ► SPSS ► Statistics ► 24 ►SPSS Statistics License Authorization Wizard.
 1. License Status – välilehti kertoo mitä aktivointihetkellä on lisensoitu koneeseen Next>
 2. Product Authorization – kohdassa valitse Authorized user license

- Jos sinulla ei ole nettiyhteyttä, kirjoita ylös välilehden alalaidassa oleva Lock code ja ota meihin yhteyttä. Tukipalvelumme puhelinnumero on 09 – 4355 9221. Soittaessasi meille tarvitset myös aktivointikoodisi.

 

 1. Enter Codes – välilehdellä syötetään aktivointikoodi(t). Jos lisämoduleille oma koodinsa, syötä ensin Base (tai Basen sisältävä koodi) ja sitten paina Enter additional codes. Lisää tarvittavat koodit ja jatka Next>

Lisenssimanagerin aktivointi (Concurrent/Network/Simus)

Lisenssi aktivoidaan komentotasolta lisenssimanagerin asennuskansiossa (oletushakemisto C:\Program Files (x86)\Common files\SafeNet Sentinel\Sentinel RMS License Manager\Winnt

 

 1. Aktivoi lisenssi/t komennolla ’licenseactivator authcode1; authcode2; authcode3’ jossa authcode1-authcode3 ovat asiakaspalvelustamme saamiasi aktivoinikoodeja. (Määrä voi vaihdella).
 2. Sulje ja käynnistä RMS License Manager palvelu ohjauspaneelista -►Valvontatyökalut ►Palvelut.

----------------------------------------------------------------------

SPSS-ohjelman lisenssit sidotaan käytettävän tietokoneen laitteistoon. Tämän tarkoituksena on estää laittomien kopioiden leviäminen.

Mitä käyttöoikeutta aktivoitaessa tapahtuu?

Ohjelman mukana asiakkaille lähetetään authorization-koodi (aktivointikoodi), joka sisältää tiedot käyttäjämäärästä, lisenssityypistä sekä voimassaoloajasta. Käyttöoikeutta aktivoitaessa ohjelma tuottaa käyttäjän tietokoneen kokoonpanon perusteella yksilöllisen lock-koodin. Käyttöoikeutta aktivoitaessa nämä kaksi koodia välitetään takaisin SPSS:lle internetin välityksellä, puhelimitse tai sähköpostitse. SPSS:lle välitettävästä lock-koodista ei ole mahdollista purkaa tietoja käyttäjästä tai laitteistosta, se ainoastaan yksilöi tapahtuvan asennuksen.